Ringzz Together

Ringzz Together is een initiatief van Renske van der Heijden en Inge IJpelaar. Renske is een oud-leerling van Inge. Inge begeleidde haar met succes naar het conservatorium. Na Renske’s afstuderen besloten Inge en Renske als collega’s te gaan samenwerken. In 2011 kwam Ringzz Together tot stand.


Renske en Inge

Wat is Ringzz Together?

Ringzz Together is een leuke en leerzame projectdag voor fluitisten van alle leeftijden en niveaus. Deze projectdag vindt jaarlijks plaats in februari in ’s-Hertogenbosch. Er wordt een orkest gevormd met alle deelnemende fluitisten. Deze dag heeft ieder jaar een ander thema. Inge en Renske schrijven arrangementen voor het fluitorkest die gerelateerd zijn aan het thema. Voor iedere fluitist is er een geschikte stempartij op haar/zijn eigen niveau. Gedurende de dag worden alle partijen ingestudeerd totdat het orkest staat als een huis! Tevens is er een muzikale workshop waarbij we op een creatieve wijze muziek gaan maken. We sluiten de middag af met een druk bezocht concert voor alle ouders, familie, vrienden en geïnteresseerden.

Is een orkest bestaande uit alleen maar fluiten niet saai? Helemaal niet! Voor de fluitisten is het een enorme uitdaging in korte tijd één of meerdere muziekstukken tot klinken te brengen. En wat is er nu leuker dan samen muziek te maken?

Wat maakt Ringzz Together zo bijzonder?

Inge en Renske nodigen ieder jaar goede muzikanten uit om het fluitorkest te begeleiden. Zo zijn er voorgaande jaren een verschillende bands, een pianiste en een zangeres te gast geweest om het fluitorkest te ondersteunen. Een fantastische happening voor zowel de fluitisten, muzikanten en luisteraars!

Thema’s:

November 2011        POP project (m.m.v. The Popband)
November 2012        THE MOVIE (m.m.v. Marja Apünn op piano)

Klik hier of op de foto voor een filmpje!

Februari 2014           De Musical (m.m.v. Sopraan Marjolijn Verhagen-Korst)

Klik hier of op de foto voor een filmpje!

Februari 2015         Gouwe Ouwe (m.m.v. De Bend)

April 2016         Flutedance (m.m.v. klassieke danseressen o.l.v. Sophie van Grinsven)

November 2017         Flute Colors (m.m.v. fluitist Rogier de Pijper)

Meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te spelen tijdens de Ringzz Together fluitdag? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Renske van der Heijden via de contactpagina.