Nieuws

Feestelijke opening van de nieuwe lespraktijk!

Ruim vier maanden lang is er flink geklust om een oude, donkere garage om te toveren in een moderne, lichte en prachtige ruimte voor de fluitlessen.

  

  

Donderdagavond 9 september 2021 was de feestelijke opening. Bijna alle leerlingen van Fluit & zo waren aanwezig om de nieuwe lespraktijk muzikaal in te wijden. We speelden twee canons die gedirigeerd werden vanaf een ladder, want op de ladder staan waren we inmiddels wel gewend afgelopen periode. 

'Tijdens de opening van de lespraktijk deed ik een klein woordje vanaf de ladder. Ik vertelde aan mijn leerlingen en ouders hoe zeer dit mijn wens is. Al op de middelbare school wist ik wat ik wilde: naar het conservatorium, les geven en een eigen lespraktijk met een prachtige ruimte aan huis. Ik ben dankbaar voor iedereen die het vertrouwen in mij heeft gehad en mij heeft geholpen. En ik ben mijn vader en Jontek (mijn man) ongelooflijk dankbaar voor hun harde werk om de lespraktijk te kunnen realiseren. Een droom die uitkomt. Mijn vader en Jontek mochten samen het lint vasthouden dat symbolisch doorgeknipt werd door Iet. Daarna kon de champagne knallen en was er voor iedereen een glaasje om te proosten. De kinderen werden voorzien van kinderchampagne. Iedereen kwam een kijkje nemen in de nieuwe lesruimte en ik werd overladen met bloemen en cadeautjes. Ik was totaal verrast! Een betere start van het nieuwe schooljaar had ik mij niet kunnen wensen!'

    

(Voor)tuinconcertjes

Seizoen 2020/2021 was een bijzonder jaar. Wegens de coronamaatregelen kwam het vooral aan op individuele fluitlessen en waren er weinig andere activiteiten mogelijk die juist zo leuk zijn. Daarom was het extra fijn dat we in de laatste weken weer konden samenspelen in kleine groepjes. En wat was het leuk dat we weer eens (hoe kleinschalig dan ook) een concertje konden geven. Ieder ensemble speelde en presenteerde de muziek waar in de samenspellessen aan gewerkt is. Vijf ensembles, vijf tuinconcertjes. En dat allemaal vlak voor de deur van de gloednieuwe lespraktijk die na de zomervakantie haar deuren zal openen. Extra leuk en feestelijk!

 

Lieve fluitleerlingen en ouders, dankjewel voor weer een goed fluitjaar!

Eindelijk weer eens samen spelen!

Wat een feest! Na allerlei vreemde weken met afwisselend online lessen en livelessen, was er eindelijk weer eens de mogelijkheid om samen muziek te maken. Allerlei liedjes kwamen voorbij. Van Chinese muziek, muziek uit de Efteling tot Disneyliedjes, van klassiek tot het spelen van leuke canons. Maar in deze tijd van het jaar was er natuurlijk ook aandacht voor Sinterklaas!

Klik op de afbeeldingen voor een filmpje!Basisschoolkinderen maken kennis met muziek

Een kleurrijk orkest met blazers bestaande uit de kinderen van diverse basisscholen uit Loon op Zand. Zij maakten deze weken kennis met muziek, instrumenten en het harmonieorkest. Renske verzorgde de lessen voor de jonge fluitisten. Het enthousiasme bij de leerlingen en ook de docenten was groot. 

Dank voor de fijne samenwerking met Stichting Muziekopleiding Loon op Zand. 

Twee prachtige diploma's

Afgelopen zaterdag 10 oktober 2020, behaalden Merel en Isabelle hun fluitexamens. Merel ging op voor haar B-examen en Isabelle voor A-examen. Beiden slaagden met enkel achten en negens op hun lijst. Renske is mega trots op deze twee kanjers! Van harte gefeliciteerd!

Fotoshoot

Tijd voor een fotoshoot! Dinsdag 22 september 2020 maakte Renske zich op voor een fotoshoot om deze website te voorzien van nieuwe, frisse foto’s. En wat een mooi resultaat! Veel dank aan Rik Rooijendijk Hobbyfotografie voor de prachtige portretten.

 

    

Eindproject: Pachelbel's Canon

Ieder jaar sluiten we het schooljaar feestelijk af met het grote kinderfestival. Dit jaar kon dat niet wegens het coronavirus. Helemaal niks, is ook maar niks en daarom schreef Renske een arrangement van de Canon van Pachelbel en verwerkte dat tot een leuk filmprojectje. In de maand juni hebben bijna alle leerlingen hun uiterste best gedaan om de partijen in te studeren en in te spelen. En wat een leuk en waardevol filmpje is het geworden! Een bijzondere herinnering aan een gekke tijd.

Klik hier of op de afbeelding voor het filmpje!

Fluit & zo tijdens coronacrisis

‘Woensdagavond 11 maart 2020, de laatste repetities ter voorbereiding van ons concert ter gelegenheid van 10 jaar Fluit & zo zijn achter de rug en iedereen is er klaar voor en heeft er zin in. Stug hield ik vol dat het concert op zondagmiddag gewoon door zou gaan ondanks de dreigende berichtgevingen rondom het coronavirus, maar in rap tempo werden de maatregelen om het virus te bestrijden ingevoerd en moest ook Fluit & zo hiernaar handelen in het belang van iedereen. Het concert moest ik tot mijn grote spijt annuleren. Wat was ik ontroerd door de lieve kaart en het doosje chocolaatjes die ik namens alle leerlingen mocht ontvangen. Dan voel je je echt gewaardeerd als docent!’

 

  

'Na dit weekend veranderde alles razend snel. Binnen een week tijd was Fluit & zo een lespraktijk die enkel nog online lessen verzorgt via Skype. Ik had nooit gedacht ooit via deze weg te gaan werken. Ik mis de leerlingen en het samenspel enorm, maar het lesgeven via Skype is voor mij als docent ook heel leerzaam. Ik moet alles anders aanpakken en ben constant op zoek om via andere wegen mijn leerlingen uitdagingen te bieden. Zo maak ik gehoortrainingen (filmpjes) waarmee ieder op zijn of haar eigen niveau aan de slag kan, ik heb iedereen voorzien van een account van het programma Earz voor extra aandacht voor theorie en we proberen op afstand samen te spelen via het programma Acapella.’

  

‘Ik ben mijn leerlingen en de ouders zeer dankbaar voor hun flexibiliteit in deze periode. En ik heb stille hoop dat we dit schooljaar misschien nog samen kunnen afsluiten met misschien wel ons feestelijke concert. Wie weet…’

10 jaar Fluit & zo

 

Muziekpraktijk Fluit & zo bestaat 10 jaar! We gaan er een feestelijk jaar van maken!

Te beginnen met een ‘Fluit & zo in concert’ op 15 maart aanstaande in de grote zaal van Hotel Guldenberg. Een prachtig concert voor en door leerlingen.

Aanvang: 15.00 uur. Wees welkom!

200 bezoekers voor Kinderfestival 2019

Kinderfestival 2019 was ook dit jaar weer een groot succes! Voorstelling ‘De Dieren-Express’ trok maar liefst 200 bezoekers! Renske is enorm trots op deze geweldige prestatie. De leerlingen van Fluit & zo hebben hard gewerkt om de complexe, maar zeer vrolijke muziekstukken onder de knie te krijgen. Naast allerlei soorten fluiten liet ook een pianiste en twee saxofonisten van zich horen. Het publiek ‘stapte’ in onze trein en samen met onze machinist-treindirigent maakten we er een feestje van voor jong en oud!

Nu mag iedereen heerlijk gaan genieten van een welverdiende zomervakantie!


Kinderfestival 2019: De Dieren-Express

Wie komt er kijken en luisteren? Ruim 20 spelers op dwarsfluit, altfluit, piccolo, blokfluit, altsaxofoon, tenorsaxofoon en piano in alle leeftijden. Met medewerking van acteur Wouter Korst die inmiddels een vertrouwd gezicht vormt tijdens het Kinderfestival. Van harte aanbevolen!

 

Repetities Kinderfestival 2019

Het einde van het schooljaar komt eraan. Dat betekent voor de leerlingen van Fluit & zo dat er hard gewerkt moet worden om weer een mooie voorstelling neer te zetten tijdens de laatste schoolweek. Dit jaar: De Dieren-Express! Vol met vrolijke melodieën. Samenwerking staat centraal. Het belooft weer een heel mooie en leuke voorstelling te worden.

 Foto: Plinck Fotografie

 

 

The NEXT Ensemble

Op 19 mei 2019 had Renske de eer mee te mogen spelen als eerste fluitiste in het gloednieuw opgerichte The NEXT Ensemble. Een ensemble voor hedendaagse muziek o.l.v. Vera Hofman. Voor Vera was dit haar meesterproef die zij glansrijk behaalde. Op het programma stond een werk van haar eigen hand ‘Musique’, en het zeer uitdagende ‘Et Expecto Resurrectionem Mortuorum’ van Olivier Messian. Daarnaast gaf Hans Timmermans een elektronisch antwoord op het werk van Messian.

 

 

Ben Nienhuis Fotografie

 

 

Kerstdiner 2018

De week voor de kerstvakantie: Tijdens de lessen wordt er druk geoefend aan allerlei verschillende mooie, swingende en klasieke kerstliederen door de leerlingen van Fluit & zo. Een gezellige tijd van het jaar! Renske is trots dat veel van haar jonge leerlingen zelf initiatief nemen om op hun school een klein soloconcertje te geven tijdens het kerstdiner.

Op Montessorischool Merlijn speelde Lisanne (6 jaar) samen met Renske een mooi Jingle Bells duet in haar klas.

Fluittrio speelt voor nieuwe directeur CKE

Renske vormt samen met haar leerlingen Frank en Inge een fluittrio. Na incidenteel een keer samen te hebben gespeeld, bleek dit zo goed te gaan, dat zij dit nu met regelmaat doen. Het fluittrio had de eer om het afscheid van Karin Visser als lid van het college van bestuur van ROC de Leijgraaf in Veghel muzikaal op te waarderen op 18 december 2018. Dit deden zij met een bewerking van Pavane van Gabriel Fauré voor drie fluiten. Karin Visser is per 1 januari 2019 aangesteld als de nieuwe directeur van CKE, huis voor amateurkunst en cultuureducatie in Eindhoven. Wat is er dan mooier om haar afscheid bij ROC te vieren met muziek?

 

All about that Flute, geslaagde dag!

Zondag 25 november vond de eerste editie van ‘All about that Flute’ plaats in Perron-3 in Rosmalen.  Een té gekke fluitdag was het! Fluitdocenten Jef Geerinckx, Leonie Clahsen, Inge IJpelaar, Renske van der Heijden, Pip van Steen en Babs van der Graaf bundelden hun krachten om een inspirerend, creatief en muzikaal programma neer te zetten. Ook Valérie Tilly gaf een zeer waardevolle workshop over ‘houding’ en alles wat daarbij komt kijken. Met zo’n 50 fluitisten van alle leeftijden was het een drukke, maar erg leerzame en leuke dag. ‘All about that Flute’ zal zeker nog een vervolg krijgen…

 

 

 

 

 

 

All about that Flute

Het is bijna zo ver en de voorbereidingen voor deze te gekke fluitdag zijn in volle gang!

 

Welkom lieve Seth!

Op 27 juli 2018, een snikhete zomerdag, is Seth geboren.  Het derde zoontje van Renske en Jontek. Wat een groot geluk! Ook grote broers Bryn en Thom zijn apetrots op hun kleine broertje!

Vanaf november 2018 zal Renske weer terug zijn voor haar leerlingen. Heel veel dank aan Cathinca Porsius die tijdens haar verlof fantastisch heeft waargenomen.

'De Tovenaarsschool' in het Brabants Dagblad

De dag na het succesvolle kinderfestival stond er een mooi en positief artikel in het Brabants Dagblad. Wat geweldig!

Kinderfestival 2018 vol magie!

Op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli 2018 vond het jaarlijkse kinderfestival plaats met de voorstelling ´De Tovenaarsschool´. Het was een geweldig groot, magisch succes! Tovenaar Curtius (Igor de Kort) en tovenaar Korstretouw (Wouter Korst) wisten groot en klein te boeien tijdens hun bijzondere rondleiding door de toverschool. De muziek van de fluitleerlingen en vioolleerlingen zorgden ervoor dat de magie écht stroomde.

Anne van de Water zorgde ervoor dat alle tovenaarsleerlingen er weer prachtig uitzagen met mooie grime. Ook verzorgde zij glittertattoo's voor alle kinderen die kwamen kijken. Een kleurrijk feest!

Tijdens de voorstelling...