Nieuws

200 bezoekers voor Kinderfestival 2019

Kinderfestival 2019 was ook dit jaar weer een groot succes! Voorstelling ‘De Dieren-Express’ trok maar liefst 200 bezoekers! Renske is enorm trots op deze geweldige prestatie. De leerlingen van Fluit & zo hebben hard gewerkt om de complexe, maar zeer vrolijke muziekstukken onder de knie te krijgen. Naast allerlei soorten fluiten liet ook een pianiste en twee saxofonisten van zich horen. Het publiek ‘stapte’ in onze trein en samen met onze machinist-treindirigent maakten we er een feestje van voor jong en oud!

Nu mag iedereen heerlijk gaan genieten van een welverdiende zomervakantie!


Kinderfestival 2019: De Dieren-Express

Wie komt er kijken en luisteren? Ruim 20 spelers op dwarsfluit, altfluit, piccolo, blokfluit, altsaxofoon, tenorsaxofoon en piano in alle leeftijden. Met medewerking van acteur Wouter Korst die inmiddels een vertrouwd gezicht vormt tijdens het Kinderfestival. Van harte aanbevolen!

 

Repetities Kinderfestival 2019

Het einde van het schooljaar komt eraan. Dat betekent voor de leerlingen van Fluit & zo dat er hard gewerkt moet worden om weer een mooie voorstelling neer te zetten tijdens de laatste schoolweek. Dit jaar: De Dieren-Express! Vol met vrolijke melodieën. Samenwerking staat centraal. Het belooft weer een heel mooie en leuke voorstelling te worden.

 Foto: Plinck Fotografie

 

 

The NEXT Ensemble

Op 19 mei 2019 had Renske de eer mee te mogen spelen als eerste fluitiste in het gloednieuw opgerichte The NEXT Ensemble. Een ensemble voor hedendaagse muziek o.l.v. Vera Hofman. Voor Vera was dit haar meesterproef die zij glansrijk behaalde. Op het programma stond een werk van haar eigen hand ‘Musique’, en het zeer uitdagende ‘Et Expecto Resurrectionem Mortuorum’ van Olivier Messian. Daarnaast gaf Hans Timmermans een elektronisch antwoord op het werk van Messian.

 

 

Ben Nienhuis Fotografie

 

 

Kerstdiner 2018

De week voor de kerstvakantie: Tijdens de lessen wordt er druk geoefend aan allerlei verschillende mooie, swingende en klasieke kerstliederen door de leerlingen van Fluit & zo. Een gezellige tijd van het jaar! Renske is trots dat veel van haar jonge leerlingen zelf initiatief nemen om op hun school een klein soloconcertje te geven tijdens het kerstdiner.

Op Montessorischool Merlijn speelde Lisanne (6 jaar) samen met Renske een mooi Jingle Bells duet in haar klas.

Fluittrio speelt voor nieuwe directeur CKE

Renske vormt samen met haar leerlingen Frank en Inge een fluittrio. Na incidenteel een keer samen te hebben gespeeld, bleek dit zo goed te gaan, dat zij dit nu met regelmaat doen. Het fluittrio had de eer om het afscheid van Karin Visser als lid van het college van bestuur van ROC de Leijgraaf in Veghel muzikaal op te waarderen op 18 december 2018. Dit deden zij met een bewerking van Pavane van Gabriel Fauré voor drie fluiten. Karin Visser is per 1 januari 2019 aangesteld als de nieuwe directeur van CKE, huis voor amateurkunst en cultuureducatie in Eindhoven. Wat is er dan mooier om haar afscheid bij ROC te vieren met muziek?

 

All about that Flute, geslaagde dag!

Zondag 25 november vond de eerste editie van ‘All about that Flute’ plaats in Perron-3 in Rosmalen.  Een té gekke fluitdag was het! Fluitdocenten Jef Geerinckx, Leonie Clahsen, Inge IJpelaar, Renske van der Heijden, Pip van Steen en Babs van der Graaf bundelden hun krachten om een inspirerend, creatief en muzikaal programma neer te zetten. Ook Valérie Tilly gaf een zeer waardevolle workshop over ‘houding’ en alles wat daarbij komt kijken. Met zo’n 50 fluitisten van alle leeftijden was het een drukke, maar erg leerzame en leuke dag. ‘All about that Flute’ zal zeker nog een vervolg krijgen…

 

 

 

 

 

 

All about that Flute

Het is bijna zo ver en de voorbereidingen voor deze te gekke fluitdag zijn in volle gang!

 

Welkom lieve Seth!

Op 27 juli 2018, een snikhete zomerdag, is Seth geboren.  Het derde zoontje van Renske en Jontek. Wat een groot geluk! Ook grote broers Bryn en Thom zijn apetrots op hun kleine broertje!

Vanaf november 2018 zal Renske weer terug zijn voor haar leerlingen. Heel veel dank aan Cathinca Porsius die tijdens haar verlof fantastisch heeft waargenomen.

'De Tovenaarsschool' in het Brabants Dagblad

De dag na het succesvolle kinderfestival stond er een mooi en positief artikel in het Brabants Dagblad. Wat geweldig!

Kinderfestival 2018 vol magie!

Op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli 2018 vond het jaarlijkse kinderfestival plaats met de voorstelling ´De Tovenaarsschool´. Het was een geweldig groot, magisch succes! Tovenaar Curtius (Igor de Kort) en tovenaar Korstretouw (Wouter Korst) wisten groot en klein te boeien tijdens hun bijzondere rondleiding door de toverschool. De muziek van de fluitleerlingen en vioolleerlingen zorgden ervoor dat de magie écht stroomde.

Anne van de Water zorgde ervoor dat alle tovenaarsleerlingen er weer prachtig uitzagen met mooie grime. Ook verzorgde zij glittertattoo's voor alle kinderen die kwamen kijken. Een kleurrijk feest!

Tijdens de voorstelling...

Kinderfestival: De Tovenaarsschool

De leerlingen van Fluit & zo zijn al maanden druk aan het oefenen voor het afsluitende kinderfestival aan het einde van het seizoen. Wie komt er langs op 5 en 6 juli 2018 voor een rondleiding door de Tovenaarsschool??? Het belooft een sprankelend spektakel te worden!

Zwangerschapsverlof

In de periode juni t/m oktober 2018 gaat Renske met zwangerschapsverlof. Zij verwacht in juli haar derde zoontje. Muziekpraktijk Fluit & zo zal in deze maanden worden waargenomen door Cathinca Porsius. Fijn dat zij deze taak op zich wil nemen, zodat alles door kan gaan.

Foto: Euroconcours (14 mei 2018 in Kasteel Maurick te Vught) waar Cathinca de tweede prijs behaalde.

Adams Flute Festival 2018

Renske bracht op zaterdag 21 april 2018 een bezoek aan het Adams Flute Festival met een aantal van haar leerlingen. Ze volgde er een interessante workshop 'Breath and Balance' gegeven door fluitist Neill O'Riordan over de Feldenkrais methode. En er is weer een flinke stapel nieuwe bladmuziek aangeschaft voor nóg meer fluitplezier.

Er waren ook zeer leuke workshops voor de jonge fluitisten.

Ize en Merel bij een workshop van de Theaterkist.

Afscheid Muziekschool Grensland

Na bijna 9 jaar nam Renske afscheid van haar leerlingen van Muziekschool Grensland. Dit om meer tijd en ruimte te creëren voor haar lespraktijk Fluit & zo aan huis die een flinke bloei doormaakt. Op 18 april 2018 vond de laatste les plaats. Het werd een gezellige middag. Er werd een leuk en leerzaam muziekspel gespeeld met elkaar en omdat het ongelooflijk warm was, werd de middag afgesloten met een lekker ijsje op het terras. Muziekschool Grensland, bedankt voor de fijne samenwerking en het jarenlange vertrouwen!

Renske werd verwend met veel lieve kaartjes en cadeautjes door haar leerlingen.

Solistenconcours 2018

Muziekschool Grensland organiseerde op 15 april 2018 het jaarlijkse solistenconcours. Selina, Sam en Lorena speelden een mooi trio. June speelde een mooi stukje begeleid door de piano. Ellen bracht een stuk met piano ten gehore van haar examenprogramma en Nienke en Bregje speelden een duet. Voor hen was het de eerste keer dat ze meededen aan het concours. Knap gedaan!

Foto: Nienke en Bregje staan klaar voor hun optreden.

 

Gefeliciteerd Ellen en Inge!

Zaterdag 31 maart was een spannende dag voor Ellen en Inge. Zij gingen al vroeg in de ochtend op examen in Budel. Ellen deed haar B-examen voor dwarsfluit en piccolo. Inge legde haar C-examen af op de dwarsfluit. Beiden slaagden met een prachtige eindlijst. Gefeliciteerd dames!

Mattheus Passie 2018

In het weekend van 24 en 25 maart 2018 speelde Renske mee in twee mooie uitvoeringen van de Mattheus Passie van J.S. Bach van Projectkoor Brabant en het Zuid-Nederlands begeleidingsorkest. Op zaterdag was de uitvoering met toelichting door dirigent Lex Wiersma.

Klaar voor het tweede deel van de Mattheus Passie in een volle Lambertuskerk te Vught.

 

Huiskamer-Nieuwjaarskoffieconcert

Zondag 21 januari liep al vroeg in de morgen de huiskamer vol bij Renske thuis. De koffie, thee, limonade en vers gebakken cake stond klaar voor de fluitisten en gasten die kwamen luisteren. Het was druk, maar daardoor ook erg knus en gezellig. De leerlingen van Fluit & zo hebben laten horen waar ze in de afgelopen periode aan gewerkt hebben tijdens hun lessen. Het programma was gevarieerd van vrolijke medleys tot klassieke solo's, duo's en trio's. Al met al een heel mooie ochtend!

Prelude voor jong talent

Zondag 14 januari 2018 heeft Merel Hanekamp (9 jaar) gespeeld tijdens de Prelude voor jong talent bij Guldenberg Klassiek en Ulvenhart Klassiek. Het programma bestond uit het lieflijke Little Piece van F.J. Haydn, gevolgd door het indrukwekkende Russisches Zigeunerlied van W. Popp. Het publiek was enthousiast en Renske is mega trots op haar! Knap gedaan! Op naar de volgende uitdaging!

Na de Prelude van Merel volgde er een schitterend optreden door de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili.