Lessen

 

Dwarsfluitles  

Wil je graag fluit leren spelen, noten leren lezen en lekker muziek maken? Dat kan! Fluit & zo verzorgt lessen voor kinderen en volwassenen, van beginners tot gevorderden van alle leeftijden. Renske kijkt goed naar de wensen van haar leerlingen, zodat er voor iedere fluitist een lesplan op maat is.

Fluit & zo biedt tevens de mogelijkheid tot het behalen van de erkende diploma’s A, B, C en D via Kunstloc/Kunstbalie. Naast dwarsfluitlessen is er ook een mogelijkheid tot het volgen van les op de altfluit en de piccolo.

 

Dwarsfluitles voor jonge kinderen

Je kunt bij Fluit & zo terecht voor dwarsfluitlessen. Er zijn zelfs mogelijkheden voor de allerjongste fluitisten. Het is al mogelijk te starten met 4 jaar, mits het kind de interesse heeft en de concentratie kan opbrengen. Dit kan door docent en ouder in een paar lessen beoordeeld worden tijdens een opstapcursus.

Tijdens de eerste lessen onderzoeken we ook welke fluit past bij de jonge leerling. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het pijperfluitje, de Nuvo jFlute of een dwarsfluit met een gebogen kopstuk. Renske zal samen met de leerling de verschillende fluiten uitproberen en een advies uitbrengen.

Speciaal voor deze zeer jonge doelgroep ontwikkelde Renske haar ‘dierennoten’. Dit is een vrolijke benadering van ons toonsysteem waarin wordt gewerkt met grappige picto’s die feilloos aansluiten op de ‘echte’ notennamen. Hiermee leren de jonge fluitisten ook al spelenderwijs noten lezen, zelfs als zij nog in de kleuterleeftijd zijn. Zodra een kind in groep 3 leert lezen en schrijven ziet het al snel de connectie en beheerst het razendsnel het notenschrift. Jong geleerd is oud gedaan!

 

       

 

Samenspel en podiumervaring

Naast het volgen van individuele lessen is er ook volop ruimte voor samenspel. Tijdens de lessen spelen we bijvoorbeeld duetten, maar ook naast de reguliere lessen wordt er volop samenspel aangeboden: fluittrio of fluitkwartet, ensembledagen, fluitdag i.s.m. andere fluitdocenten uit de regio en als hoogtepunt Kinderfestival Klassiek waarmee we ieder seizoen het schooljaar feestelijk afsluiten. We spelen samen met andere instrumenten en zoeken naar samenwerking met andere kunstvormen zoals theater, dans, etc.

Vaak is er aan de samenspelactiviteiten een presentatie of concertje verbonden, zodat de leerlingen kunnen laten horen wat ze geleerd hebben. Ook worden er sfeervolle huiskamerconcertjes georganiseerd. Muziek maken doen we mét elkaar en vóór elkaar!

                           

Blokfluitles

Fluit & zo verzorgt blokfluitles voor beginners. De blokfluit is een perfect instrument voor jonge kinderen om kennis te maken met muziek. Het spreekt makkelijk aan en je kunt al snel leuke liedjes spelen. Het is een heel toegankelijk instrument.


Theorieles

Wil je graag noten leren lezen? Wil je extra hulp bij het leren van de theorie voor de examens A, B, C of D? Wil je training in luistervaardigheid en solfège? Wil je hulp voor het behalen van je toelatingsexamen aan het conservatorium? Fluit & zo biedt theorieles op maat.

Informatie en lesprijzen

Alle lessen worden gegeven in ’s-Hertogenbosch Noord. Heb je vragen of wil je informatie over de lesprijzen? Neem dan contact op via de contactpagina.