Biografie

Renske van der Heijden werd op 1 december 1984 geboren en groeide op in ’s-Hertogenbosch. Al op jonge leeftijd was zij geïnteresseerd in muziek, theater, dans en andere kunstvormen. Ze kreeg haar eerste muzieklessen, algemene muziekleer en zang, bij de Schola Cantorum die Sangeren Onser Liever Vrouwen te ‘s-Hertogenbosch. Niet veel later, op achtjarige leeftijd, startte zij met dwarsfluitlessen aan de plaatselijke muziekschool.

In 2004 werd Renske aangenomen aan het Conservatorium Maastricht en combineerde dit met de studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2011 is zij afgestudeerd voor de Master of Music aan het Conservatorium Maastricht als leerling van Philippe Benoit. Tijdens haar studie heeft Renske zich met name toegespitst op kamermuziek en volgde een specialisatie op het gebied van educatie die zij glansrijk heeft behaald. Renske heeft verscheidene Masterclasses gevolgd bij o.a. het Rubens Kwartet, Marten Root en Ilona Meija.

Op 1 januari 2010 heeft Renske haar lespraktijk Fluit & zo opgericht. Haar bloeiende privé lespraktijk is gevestigd aan huis in 's-Hertogenbosch. Voorheen was zij ook aangesteld als docent bij verschillende harmonieën en muziekscholen, maar doordat haar privé lespraktijk een grote groei heeft doormaakt, heeft Renske de keuze gemaakt zich als fluitdocente volledig op Fluit & zo te richten.

Renske is tevens samen met haar collega Inge IJpelaar oprichter van Muzikintje, muziek voor peuters en hun ouders, peuters op kinderdagverblijven en kleuters. Samen met Inge organiseert en leidt zij ook projectdagen voor fluit onder de naam Ringzz Together in 's-Hertogenbosch. Daarnaast bezoekt zij jaarlijks vele basisscholen voor de opleiding van de Schola Cantorum die Sangeren Onser Liever Vrouwen.

Naast docerend musicus houdt zij zich bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal, met name voor zeer jonge leerlingen. Ook is zij actief als uitvoerend musicus. Ze speelt regelmatig in verschillende kleine bezettingen en orkesten.